Pozdrav slunce.. začaly jsme s jógou

února 22, 2018



Vždycky jsme si říkaly, že jóga je nuda. Samé protahování, pomalé pohyby, moc se u toho nenadřete, prostě taková ztráta času. Pak jsme začaly řešit stres, problémy s náladami, únavou, nesoustředěnost.. Ty "srandy", co vám zpříjemní život. Tak jsme si řekly, že to prostě zkusíme..


Jóga je v dnešní době velmi vyhlášenou aktivitou, a když se na to podíváme ze strany "masírované" skupiny, tak kdo nedělá jógu je prostě totálně OUT. A protože jsme naprosto  IN, ale hlavně chceme trochu pohladit po duši, tak jsme nakonec přemluvily samy sebe.

Podložka, legíny, všechno máme, nic více není potřeba, a tak začala naše 30 denní jógová challenge. Zkoukly jsme pár videí a našly si to pravé (odkaz níže). Sedíte, ležíte, chvíli klečíte, mácháte rukama a zase ležíte. To byl náš první dojem z jógy, než jsme dosedly na podložku.




Pokud jógu cvičíte, tak si vzpomenete na své začátky, pro ty z vás, kteří se ještě s ní neseznámili.. To byste nevěřili, jak je náročné sedět 5 minut v klidu na zadku! 
I když cvičíme jógu relativně chvíli, shodneme se na tom, že nám dělá dobře. :) Nepřijdeme si tak unavené, protáhneme si všechny svaly, o existenci některých jsme ani neměly tušení. Také pozorujeme úbytky na centimetrech, určitě budeme pokračovat dál. A můžeme jógu doporučit. Pokud máte nějaké zdravotní problémy, nebaví vás silové sporty a nebo jste prostě líní, tak jógu zkuste! :) Stojí to opravdu za to. 






Zatím cvičíme pouze doma, je to pro nás pohodlnější a nestojí to ani korunu! :) Nedávno jsme dostaly otázku "A proč nechodíte někam do skupiny?".. Chvíli jsme nad tím přemýšlely, ale odpověď byla jasná.. Protože u toho občas vypadáme jako idioti. :D

Níže přikládáme video z YT, kde najdete první týden, na kterém jsme začaly my. Všechno je v něm srozumitelně vysvětleno a obecně jsme si slečnu dost oblíbily. :) 

↓↓↓





Aktuálně jsme začaly třetí týden a už to pro nás není takové válčení. Ale je pravda, že pokaždé, kdy přijde týden další a my se učíme nové pozice, tak se ze zoufalství až smějeme, jak jsme neohrabané. 


 Cvičíte jógu? Co na ni vůbec říkáte? :)



  • Share:

You Might Also Like

23 komentářů

  1. Jógu cvičím :) Snažím se dodržovat 1x týdně 30minut. Člověk se vždy při ní úžasně protáhne, což na tom miluju nejvíc :) Taky ji ráda cvičím při poslouchání meditační hudby, to je teprve zážitek :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme teprve začátečníci, ale moc nás to chytlo, je to pro nás velmi uvolňující hned má člověk lepší náladu :)

      Vymazat
  2. tiež som cvičila jógu dávnejšie, ale prestala som, no myslím si že by som mala znova začať ;) tiež sme sa na začiatku veľmi nasmiali ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro nás je jóga nejen relax, ale člověk i na sobě pozná jak je velmi obratný :)

      Vymazat
  3. Já jógu miluju! Taky jsem si vždycky myslela, že je to nuda, ale je to fakt boží:D. Super článek!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Já zkoušela při povinném tělocviku na vysoké power jógu a musím říct, že mi nijak nevadila, ale ani mne nechytla tolik, abych ji cvičila dál. Mnohem víc mne bavil kruhový trénink :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To chápeme. :) Jenom u jógy taky netustaneme, vždycky jsme byly spíš na ty silové, tak to musíme teď nějak nakombinovat. 🙂

      Vymazat
  5. Kedysi som aj ja cvičievala jogu a mala som z toho úplne super pocit,síce mi to moc dlho nevydržalo,ale keď sa do toho dostanete,tento spôsob cvičenia si zamilujete :) .
    Lifelover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda! :) Třeba se k józe jednou vrátíš. :)

      Vymazat
  6. Též chci začít s jógou nebo Pilates, někdy :) Jen nevím kdy, protože čas prostě není, budu si ho muset někdy udělat :D :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To s tím časem jsme si říkaly taky. Ale u půlhodinu místo sezení u PC, práce, školy si zatím vždy najdeme. :)

      Vymazat
  7. Jógu jsem v minulosti párkrát zkusila, ale nikdy mě úplně neoslovila. Nedávno jsem si zkusila pár cviků a kupodivu mě to začalo bavit. Rozhodně bych se jí chtěla začít věnovat víc. Většinou je to pro mě výborný způsob, jak se pořádně protáhnout po posilování. :) Pěkný článek!
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :))
      Protáhnout, odpočinout, posílit.. Přesně víme o čem mluvíš! :)

      Vymazat
  8. Vždy som chcela ísť na nejaký kurz jogy ale nikdy som sa tam nedostala. Jóga ma láka a meditácia taktiež. Zatiaľ som jogu cvičila iba s počítačom a bolo to super! Mám rada strech a s tým 5minutovym sedením na zadku máš pravdu je to hard.
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt náročné, i když to tak nevypadá! :)

      Vymazat
  9. Cvičila jsem jógu a hrozně mě to bavilo :) akorát jsem chodila do skupinky právě, ale doufám, že teď konečně začnu chodit znovu:))

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóga je super! :) Ke skupinám asi nemáme odvahu, čas, takové ty asi typické výmluvy.. :D Ale zatím je to pro nás po domácku jednodušší a komfortnější. :)

      Vymazat
  10. Díky za tip na video. Dlouho hledám nějaké joga video, které by mě bavilo :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My jsme taky celkem dlouho hledaly, tak snad tě tohle zaujme! :)

      Vymazat
  11. JOga a pilates jsou super, mě dala ze začátku zabrat i střecha :-D P.S. Pěkný blog holky, těším se na viděnou

    OdpovědětVymazat
  12. To je super, že cvičíte společně doma a můžete se navzájem motivovat a povzbuzovat. Taky bych to brala. Já se doma cvičit nedonutím, navíc ani nemám pořádně kde, protože u každého rozmáchlejšího pohybu hrozí, že se bouchnu o skříň, postel nebo roh stolu. Takže spíše chodím do fitka. Třeba jednou i té józe přijdu na chuť jako vy. :)

    OdpovědětVymazat