Trendy na JARO 2018

února 14, 2018


Mezitím, co pohodlně sedíte a čtete tento článek, prochází se po mole celosvětově známé modelky, oblečené do kousků modních ikon, celebrity tleskají.. Že už víte, o čem se mluví?

Ještě poslední dva dny bude probíhat Fashion Week 2018 v New Yorku, a jak se vždy na začátku roku očekává, vyplynou na povrch nové trendy na letošní rok a jeho období. Ačkoli některé body už moc dobře známe, ukázalo se i pár překvapení, která se můžou zdát i šokující. Ale to do světa módy patří. :)

BARVY
>> Na letošní jaro je v trendech přichystaná škála barev, kde si vybere snad každý. Každopádně na ty zemité můžete rovnou zapomenout! Letošní jaro se opět bude vést v duchu pastelových barev jako je lila, citrónová žlutá, světle růžová a spousta dalších "zmrzlinových odstínů".

(L-P) Jasper Conran, Chloé, Acne Studios, Blumarine and Roberto Cavalli
Pozadu nezůstává ani pestrost! Pokud jste milovníky spíše zářivých barev, jaro jim stejně jako pastelům říká ANO! (bez politiky) Stejně tak se drží stálá klasika- černá, bílá, šedá a červená. Ovšem tentokrát bez přehnaných kombinací a takzvaně "tón v tónu".

(L-P) Sachin & Babi, Guy Laroche, Balmain, Stella McCountrey
>> Vozry, vzory a zase vzory.. Kromě monotónních jednoduchých barev budou v kurzu i květované vzory, které si už poslední roky drží první příčky.Prostor je i pro svislé a šikmé pruhy, orientální vzory, zdánlivá nezkombinovatelnost.

(L-P) Sonia Rykiel, Maison Margiela, Altuzarra, Marni
STYLY

>> Velkým překvapením je návrat třásní, ve které už nikdo "nedoufal" (nebo aspoň my ne :D). Tuhle extravagantní "srandu" ale přeci jen propaguje spousta návrhářů. My na to máme názor jasný.. Jsou kusy, na které bychom se v obchodě ani nepodívaly, ale nic proti gustu! :)
Zároveň se dle trendů budou na jaře nosit dívčí volány a volánky, asymetrické výstřihy, lehce výstřední balónové rukávy a nezapomenutelný pánský styl.

(L-P) Calvin Klein, Preen, Jonathan Simkhai, Simone Rocha, Agnona
MATERIÁLY, DOPLŇKY

>> Nestárnoucí denim je stále na obzoru, takže džíny a džínové bundy, košile, trenčkoty jsou určitě na místě. Na druhé straně průsvitné až transparentní tylové oblečení, které občas ukáže i to, co by cizí oko vidět nemělo. A to je na trhu teď žádané! :)

>> Co se týče kabelek. Úplně tomu nerozumíme, ale přichází do módy takzvané Belt Bags- no prostě ledvinky- přes košile, kabáty, bundy, kolem pasu, přes rameno.. Zároveň i nošení vícero kabelek najednou je vítáno. (Cross body + taška do ruky, atp..).

Velké náušnice, slaměné klobouky, pásky, které nemají pravidla.. Spousta dalších věcích, o kterých bychom tu mohly mluvit další týden.. :D

Na závěr nutno říci, že jako pokaždé obdivujeme extravaganci a odvahu návrhářů a následně i žen, které si některé kousky obléknou. Na druhou stranu nebudeme lhát, spousta věcí se nám líbí a všechno se dá přeci jen nakombinovat, aby to nebylo prostě moc.


Jak jste na tom vy? Sledujete Fashion Weeky? Co říkáte na udávané trendy? :)



Zdroj: Haarper's Bazaar

  • Share:

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Fashion Weeky moc nesleduji, spíš se oblékám podle toho, co se mi líbí a v čem se cítím pohodlně. Ale zbožňuji pastelkové barvy, hlavně růžovou :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My je sledujeme v rámci zvědavosti, protože máme módu rády a abychom byli trochu v obraze. :)
      Ale jinak se taky oblékáme spíše podle sebe. :D

      Vymazat
  2. Super článok :) Ja sa veľmi teším na jar a na trendy pastelové farbičky :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :))
      Pastelové barvy jsou super, to si pozpěvujeme i my. :D

      Vymazat
  3. Fashion Weeky moc nesleduju, nevyznám se v tom a ve finále jsem z těch trendů ještě více zmatená :D Ale ty barvy na jaro se mi líbí :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barvy jsou super! :) Nevíme, jestli se tím dá úplně řídit, ale mít to v povědomí je fajn. :)

      Vymazat
  4. Na fashion week narazím maximálně na blogu, či instagramu, jinak se o to moc nestarám.:) Dřív když jsme měli kanál fashion TV jsem se tím více zabývala. :) Jinak mně se líbí ty pastelové barvičky.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My se snažíme to sledovat, ale ke toho tolik, že ne vždycky to jde. :D

      Vymazat
  5. Mě přijdou jako hastroši, nemůžu si pomoct :D nicméně já se teď dávám na černé outfity s výraznými bundami :D

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak většinou ta mola jsou plná extravagance, aby se toho ukázalo co nejvíce, takže to asi není úplně na nošení denně. :)

      Vymazat
  6. Super článek! Já miluju pastelové barvy celý rok, ale můžu říct, že na jaře a v létě nejčastěji nosím asi bílou :) A trend s třásněmi se mi teda vůbec nelíbí....

    Praguetales

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! :) Jo, co se týče třásní.. mame stejný názor. :D

      Vymazat
  7. Najviac sa teším na žiarivé farby, konečne sa to trocha oživí po nudnej a škaredej zime. :)

    Rebelliouslily

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona už by celkově ta škaredá zima mohla skončit. :D

      Vymazat
  8. Na tie pastelové farby sa teším! Mám pocit že moja móda sa konečne niekde posunula a som z toho šťastná!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  9. Ja pri pohľade na tieto obrázky som si spomenula na príspevok na instagrame, kde bolo, že všetko je škaredé až kým sa Rihanna nerozhodne, že nie je :D Fashion Weeky sledujem ale veľmi rada :)

    KLAUDI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je vždycky tak. :D Všechno je hrozný, dokud to nenosí někdo slavný. :)

      Vymazat