Uspěchaná doba

března 06, 2018



Budík, kafe, deštník, práce, kafe, vana, postel.. Takhle v poslední době vypadají naše dny. Promísené instagramem, blogem, facebookem, focením, internetem.. Už si ani pořádně nepamatujeme, kdy byl čas si sednout, zastavit se, nadechout se a trochu se zamyslet.

Netušíme, jak to vnímáte vy, ale dnešní doba je pro nás občas i trochu přítěží. Sice máme všechno na dosah, co potřebujeme si zjistíme, co chceme si koupíme. Ale řešíte občas to, co je opravdu důležité?
Nechceme filozofovat, mluvit o světovém míru (i když má velkou hodnotu) nebo o třídění odpadu. Kdy jste měli naposledy čas si opravdu "promluvit" sami se sebou? Uspořádat si myšlenky v hlavě a umí to někdo z nás ještě vůbec?

Čepice- Reserved | Brýle- Ray Ban | Bunda- C&A | Holinky- Humanic | Kabelka- New Yorker


Čím víc se za něčím honíme, tím víc zjišťujeme, že je pro nás důležitá cesta a ne cíl. Jak poukazuje krásný citát od Antoine de Saint-Exupéry "Kdo jde pořád rovně, daleko nedojde". Občas se setkáváme s lidmi, kteří se topí v sebelítosti, "depkách", ublíženosti. A přitom je dobré si uvědomit, že teprve ten pád na držku je to zocelení k novému postavení se a připravenosti začít znovu a lépe.

Co tím vším vlastně chceme říci.. Všechno zlé je k něčemu dobré a nahánět "pozlátka", což je asi teď hodně IN, není právě tou nejlepší cestou ke spokojenosti. Příspěvky na sociálních sítí jsou super, inspirující ale taky nás donutí závidět, prahnout po nesmyslech.

Kabát- Lanti | Šála- Zara | Šaty- C&A | Boty- Deichmann


Tak nebuďme ovce, mysleme občas srdcem a zkuste si uvědomit, co je pro vás opravdu důležité, což upřímně není lehké, protože každý z nás dokáže vyplyvnout slova jako rodina nebo láska, které samozřejmě důležité jsou, ale v pozadí běží ty poznámky jako "Už abych měla ten nový iPhone.. Koupila si tunu kosmetiky MAC..."



  • Share:

You Might Also Like

14 komentářů

  1. Krásne fotky a rovnako aj článok :)

    my blog: <a href="http://thecolorfulthoughts.blogspot.sk/2018/03/i-regret.html>THE COLORFUL THOUGHTS</a>

    OdpovědětVymazat
  2. Na fotkách vám to sluší ! :) a článek je dost k zamyšlení :))

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, naprosto souhlasím.
    Někdy je opravdu potřeba se zastavit a nad určitými věcmi ze zamyslet.
    Moc hezký kabátek Lanti :) a celkově hezký blog :)
    everyday-lifecz.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, občas máme pocit, že se prostě mysli na hlouposti, ale to k životu asi patří. :)
      A moc děkujeme! :)

      Vymazat
  4. veľmi pekná téma aj článok :) ja sama sa snažím nájsť si každý deň chvíľu a o takýchto veciach premýšľať, je to veľmi podstatné :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu, je to důležitější, než se zdá.. :)

      Vymazat
  5. Krásně napsáno :) Souhlasím s tím, že tato doba je zrychlená a je těžké si v ní najít chvilku času pro to jen tak být sami se sebou, se svými myšlenkami..

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona je potom taková záludná otázka, jestli už třeba nejsou i lidi, co svoje VLASTNÍ myšlenky nemají.. Ale to už je spousta filozofování. :D
      Děkujeme! :)

      Vymazat
  6. krásně napsané!:) máte úplnou pravdu, dnešní doba je hrozně uspěchaná, všichni někam chvátají, za něčím se honí..možná je to způsobené i těmi "požadavky" dnešní doby...je občas těžké se zastavit a "nic nedělat", když všichni kolem nás "chvátají" a přijde mi, že nás strhnou s sebou...dnešní doba je prostě (bohužel) taková...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme! :)
      Přesně jak říkáš.. Nejhorší je, že pořád je ještě zafixované, že "být jiný je špatně", ale stejně to musíme změnit sami. :)

      Vymazat
  7. Veľmi príjemný článok! Páči sa mi ten sivý šál v tom outfite,ale i tá farba toho kabátika,ktorá to skvelo oživila. V prvom outfite ma veľmi zaujala kabelka. Mám rada takéto tipy článkov :) .
    Lifelover

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsme rády, že se líbilo a děkujeme za milý komentář! :)

      Vymazat