Bibione; Italy 2018| Buongiorno!.. aneb byly jsme chvíli dobrodužky

srpna 06, 2018



Totální šílenství.. To jsme slyšely z pár stran okolo. Přišlo léto a my jsme stále v té fázi, kdy máme hrozně moc práce a sotva se vidíme, natož abychom něco podnikaly. A pak to bylo ráz na ráz.. Jeden volný společný víkend, cesta zaplacená, koupačka na otočku.. V Itálii.



Nejsme úplně extrémní dobrodružky. Jinak řečeno jsme prostě rozmazlené. Letadlo, hotel, all inclusive, pohoda.. Nebo aspoň bazén na zahradě. Ale letos je zahrada rozkopaná, rtuť na teploměru klepe skoro na 40°C a my jsme se rozhodly, že nám koupání na berounském koupališti prostě nestačí.

Přes slevový portál jsme si sehnaly zájezd od společnosti Aliatour, který nás vyšel každou na cca 1.500,-, což není hodně! Čekal nás vlastně poměrně náročný víkend. Cesta do Bibione trvá cca 13 hodin, takže nás čekalo 26 hodin v autobuse celkem a 14 hodin u moře. Ano, stálo nám to za to!



Bibione sice není žádná ultra luxusní destinace, kterou by se každý chlubil na sociálních sítí, a co si budeme povídat, je tam spousta lidí, spousta Čechů a Slováků. Jak jsme se dozvěděly, tak už Bibione funguje přímo jako turistické letovisko, takže největší ruch je tam během sezóny, a pak to tam asi zavřou- to nám nikdo neřekl. :D

Cesty busmo jsme se docela obávaly, ale nakonec to bylo fajn. Autobus byl prostorný, klimatizovaný (někdy až moc), nejely s námi malé děti, zvracel jenom jeden člověk a žádnou kolonu jsme nepotkaly. Počasí vyšlo skvěle, moře sice není žádný azur, ale na to vykoupání to člověku stačí. A taky jsme aspoň někde byly..

Podtrženo sečteno, přijely jsme totálně orvané, ale opálené, skvěle vykoupané, trošku nastydlé z klimatizace, ale hlavně se skvělým zážitkem! :)


Co vy? Jeli byste někdy k moři jen tak na otočku? .. Autobusem? :D










No a přesně takhle zdrchaně jsme po těch x hodinách vypadaly před odjezdem do ČR. :D


  • Share:

You Might Also Like

10 komentářů

  1. Fotky vypadají suprově, jde vidět, že jste si to užily i přes tak krátký čas :) Já bych na otočku k moři určitě taky neměla problém vyrazit :)

    Elle about everything

    OdpovědětVymazat
  2. Jeee tak to máte u mě velký obdiv, že jste takto jeli k moři na otočku! Já bych fakt nemohla, my spíš podnikáme prodloužený víkend a cestu vždy volíme letadlem, protože já jsem strašný nedočkavec a 26hodin v autobuse bych asi nedala nebo zaleží v jakém a můj přítel by to nedal vůbec. Jste šikovní, že jste cestu zvládly a hlavně užili :)

    All About Candys Life

    OdpovědětVymazat
  3. Určite ste si to užili :-) Ja sa k moru tiež stále chystám ale vždy mi do toho príde niečo iné :-D

    Suesanqa

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem na to letos koukala, ale nikdy bych na 1 den nejela. Přijde mi to hrozně málo. A 1500 je moc. Jsou zájezdy za 2000 do Chorvatska na celý týden. :-) Sice bez jídla, ale za 2000 to je stejně krása. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké fotky, já jsem byla v Bibione jako malá a pamatuji si, že se mi tam strašně líbilo :)

    OdpovědětVymazat
  6. Já o tom slyším poprvé. Ale na jeden den bych asi nejela. Přijde mi to neuvěřitelně málo a nepřijde mi, že by se mi to vyplatilo, když vezmu v potaz i všechno okolo, co se týče cestování.
    Ale každý jsme jiní! Jsem ráda, že jste si to užily! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat
  7. Já jezdila busem do Itálie na týdenní tábor a ta cesta byla hrozná :D Jezdila jsem až do Silvi Marina, což je uprostřed Itálie. Máte můj obdiv, já bych tuhle cestu asi neabsolvovala :D :) Každopádně jste si to aspoň užili :)

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  8. Náhodou to vypadá fakt moc pěkně! Klidně bych jela, ale na delší dobu. Na otočku bych to asi nedala. Za to máte můj obdiv. Ale musí to být na druhu stránku super si jen tak na víkend zajet na koupačku :D
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  9. Haha, no až takto na rýchlovku ako vy som ešte nešla...to som tak odišla do Anglicka ale mamina mi povedala, že by chcela ísť do Chortvátska, tak akurát dneska večer pôjdeme :)

    Klaudia Duranova BLOG  / check my IG

    OdpovědětVymazat
  10. Takový nápady jsou stejně nejlepší! Akorát by mě děsila ta dlouhá cesta autobusem :D

    OdpovědětVymazat